KROEG IN NOARDBURGUM UITGEBRAND
zondag 23 mei 2010 Noardburgum
 

Café-snackbar De Oanrin aan de Zevenhuisterweg in Noardburgum is zaterdagnacht volledig uitgebrand. De kroeg was op het moment van de brand gesloten in verband met het feest in de feesttent (of dat er te weinig klandizie was zodat de uitbater besloot naar de feesttent te gaan).

De brand werd omstreeks 2.20 uur in de nacht ontdekt en deze was op dat moment uitslaand. Opvallend is dat de brandweer van Burgum niet werd gealarmeerd maar dat de brandweer van Gytsjerk en De Westereen ter plaatse kwamen om de brand te blussen. Ook de hoogwerker uit Leeuwarden is ter plaatse gekomen om mee te blussen.

Na het blussen bleef er weinig meer over van het pand. Mogelijk zijn twee hondjes door de brand om het leven gekomen. Een man die ze wilde redden, werd - volgens omstanders - door de politie tegengehouden. De persvoorlichter van de politie kon dit bericht rond het middaguur niet bevestigen.

Eigenaar Jurjen Baron heeft geen idee wat de oorzaak van de brand is. Het pand is afgesloten met hekken zodat de technische recherche onderzoek kan verrichten. Baron verhuurde het pand via Amusa BV aan een uitbater uit Harkema. Deze ondernemer was sinds vorig jaar augustus actief in het horecapand in Noardburgum.

 

Foto: Marc Hooghiemstra