VERDACHTE WIL KOSTE WAT KOST WONING IN
woensdag 17 februari 2010 Leeuwarden
 

Een Drachtster (35) hield de politie op 10 en 11 november vorig jaar aardig aan het werk, door iedere keer te proberen de woning van zijn vriendin binnen te dringen. De politierechter veroordeelde de man woensdag tot een werkstraf van 20 uur. De Drachtster kwam zelf niet opdagen. Volgens zijn raadsman heeft hij geen geld om de reis van Drachten naar de rechtbank in Leeuwarden te maken.

De politie werd op 10 en 11 november verspreid over de avond en de nacht vier gebeld door de vriendin van de Drachtster. De vrouw beweerde overigens tegenover de politie dat zij geen relatie had met de verdachte. De man had juist verklaard dat er wel sprake was van een relatie. De Drachtster had de sleutels volgens de vrouw stiekem bij laten maken.

De eerste keer dat de politie langs moest komen stond zij buiten, terwijl de verdachte zich had opgesloten in haar woning. De man, die behoorlijk had gedronken, verliet de woning na bemiddeling van de politie. Niet veel later belde de vrouw opnieuw. De man stond dit keer achter de woning. Na een nieuwe waarschuwing ging hij weg.

De derde keer dat de politie gebeld werd had de Drachtster zich in een steegje verstopt. De vierde keer, het was inmiddels na middernacht, was hij via een slaapkamerraam de woning binnengedrongen. De verdachte zou al een jaar of vier bij de vrouw over de vloer komen. Hoewel zij daar niet op gesteld is blijft de man maar komen, vertelde zij de politie.

De Drachtster had niet al teveel te melden nadat hij was opgepakt. Mede door de alcohol wist hij niet goed meer wat er gebeurd was. Volgens hem had de vrouw hem een sleutel van haar woning gegeven. De man heeft een strafblad. Een week voor de incidenten in november was hij nog door de politierechter veroordeeld. Hij zou drank- en gokproblemen hebben waarvoor hij inmiddels in behandeling is.