NIEUWE 'JAN KOOISTRA' OP WIJN DOKKUM
donderdag 16 juli 2009 Dokkum
 

Donderdagmiddag kreeg loco-burgemeester Klaas de Graaf van Dongeradeel de eerste fles wijn overhandigd met daarop een nieuw etiket van de bekende Dokkumer schilder Jan Kooistra.

De wijn is de nieuwste in de collectie wijnen welke naar aanleiding van de Dag van de Toerist worden geproduceerd. Hiermee is de collectie wijnen uitgebreid met een nieuw label, welke vanaf zaterdag te verkrijgen zal zijn voor de consumenten. Het wijnlabel met daarop de Jan Kooistra-aquarellen van o.a. het stadhuis van Dokkum, het Blokhûs en Bonifatius is inmiddels een vertrouwde verschijning in de wijnschappen.

Ieder jaar vereeuwigt Jan Kooistra een prachtig stukje Dokkum met zijn penceel ten behoeve van de Dag van de Toerist in Dokkum. Jan Kooistra heeft 5 weken aan het schilderij gewerkt. Zolang heeft hij nog nooit aan een schilderij gewerkt. Het was voor Jan een hele opgave omdat het schilderij vol zit met perspectief.

Klaas de Graaf prees de mensen van Club 65 voor hun inzet om Dokkum te promoten. Op zaterdag 25 juli wordt weer de dag van de toerist gehouden. Alle activiteiten voor met name de toeristen zijn dan geheel gratis.

 

© Jochem Wiersma | Loco-burgemeester Klaas de Graaf ontvangt van de heer Mollema van Club 65 de eerste fles wijn met het nieuwe label