DRACHTSTERS GEPAKT VOOR HELING
donderdag 23 april 2009 Drachten
 

De politie heeft dinsdagavond twee inwoners van Drachten van 40 en 46 jaar aangehouden op verdenking van heling. Een 29-jarige inwoner van Drachten was dinsdagavond op internet aan speuren naar zijn gestolen fiets. De fiets was dinsdagmiddag gestolen en de eigenaar had de hoop dat hij zijn fiets op internet terug zou kunnen vinden. De eigenaar herkende zijn fiets op een verkoopsite en maakte een kijkafspraak.

Eenmaal in de woning van de 46-jarige verkoper herkende de 29-jarige zijn fiets. Hij waarschuwde de politie en de agenten kwamen ter plaatse en hielden de 46-jarige Drachtster aan op verdenking van heling. Naast deze fiets vonden de agenten ook nog drie andere fietsen, een mini-bike en een radio. Alle goederen werden in beslag genomen omdat het vermoeden bestond dat ze van diefstal afkomstig waren.

De 46-jarige verklaarde dat hij de goederen had gekocht van een 40-jarige plaatsgenoot. Ook deze man werd aangehouden op verdenking van heling. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.