Account
Logo
Zoeken
18.1 °C
Kaatsvereniging Oostergo weigert gedwongen verplaatsing in Dokkum

Kaatsvereniging Oostergo weigert gedwongen verplaatsing in Dokkum

di 9 april 2024, 10.05 uur

DOKKUM - Kaatsvereniging Oostergo staat stevig in haar schoenen tegenover de gemeente Noardeast-Fryslân over de toekomstige locatie van hun speelveld. De vereniging verzet zich tegen een gedwongen verplaatsing.

De discussie rondom de verplaatsing van KV Oostergo begon begin dit jaar, toen de gemeente plannen maakte om het kaatsveld te verhuizen naar een nieuwe locatie in het noordwestelijke deel van het Harddraverspark, dicht bij het water de Harddraver.

Verzet

Het plan stuit op verzet van de kaatsvereniging, die een voorkeur heeft voor het behoud van hun huidige locatie. De vereniging benadrukt het belang van de nabijheid van bestaande faciliteiten zoals de kantine, kleedkamers, en sanitair van vv Dokkum.

Geen communicatie

Tijdens een recente bijeenkomst met stakeholders op 25 maart werd door wethouder Rebbeca Slijver gesuggereerd dat de nieuwe locatie van het kaatsveld bepaald zou zijn bij het strandje aan de noordwest kant van het park. Deze uitspraak verraste KV Oostergo, aangezien er geen eerdere communicatie over deze beslissing was geweest.

Recht

KV Oostergo doet nu een beroep op hun recht dat ze niet tot een verhuizing kunnen worden gedwongen. "Dit recht is ons als kaatsvereniging toegekend middels de motie die is aangenomen d.d. 25 juni 2020" aldus KV Oostergo.

Wethouder Slijver heeft aangegeven dat de plannen nog steeds in een oriënterende fase zijn, wat ruimte biedt voor verdere discussie. Kaatsvereniging Oostergo heeft te kennen gegeven bereid te zijn tot overleg over mogelijke aanpassingen.

De voorzitter van de club laat weten: "Uiteraard zijn wij bereid mee te denken naar de optie het kaatsveld in zijn geheel in zuidelijke richting te verschuiven om zodoende ruimte te creëren voor recreatieve plannen van de gemeente."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum