Account
Logo
Zoeken
7.6 °C
Foto: Fokke Jongsma

Scooterrijders onder invloed en zonder rijbewijs gepakt door politie

za 24 februari 2024, 8.30 uur

KOLLUM - Op vrijdagavond heeft de politie vlak achter elkaar twee scooterrijders staande gehouden in en om Kollum. Dit ging niet zonder slag of stoot, beide heren negeerden een stopteken. Waarbij een van de twee zelfs geforceerd tot stoppen werd gebracht door een politieauto.

Toeterend rondrijden

De eerste bestuurder van een scooter werd rond 19.30 uur aangetroffen door Handhaving Noardeast-Fryslân op de Voorstraat. De scooterrijder reed al toeterend rond en toen hij een stopteken kreeg ging hij er vandoor. Uiteindelijk wisten de handhavers de bestuurder langs de Willem Lodewijkstraat te stoppen.

Beschonken zonder rijbewijs

Na zijn staande houding werd duidelijk waarom de 30-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân er vandoor wou. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek hij onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de man 355 μg/l. Voor alle overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt.

Negeren stopteken

Toen agenten in een onopvallende auto Kollum uitreden zagen zij een scooter rijden zonder verlichting. Deze reed langs de Van Limburg Stirumweg, waar hij vervolgens een stopteken kreeg. Bij het zien van het stopbord ging hij er meteen vandoor.

Tot stoppen geforceerd

De andere politieauto, die net de vorige scooterrijder meenam naar het bureau, zag het gebeuren en sneed de scooter af op de Foarwei in Aldwâld. Uiteindelijk forceerde de onopvallende eenheid de scooter tot stoppen. De 43-jarige bestuurder uit de gemeente Achtkarspelen kon met hulp van handhaving worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Scooter in beslag

Ook deze bestuurder reed met een ongeldig rijbewijs. Dit was niet de eerste keer, dus daarom werd de scooter van de man in beslag genomen. Daarnaast werd hij verdacht van het rijden onder invloed van drugs. Hij werd overgebracht naar het bureau voor een bloedonderzoek. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek werd voor alle geconstateerde feiten proces-verbaal opgemaakt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar
regionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen