Account
Logo
Zoeken
18.1 °C
Gemeente wil evenementen bij Tolhuisbad, buurt vreest overlast
© WâldNet

Gemeente wil evenementen bij Tolhuisbad, buurt vreest overlast

wo 29 maart 2023, 13.40 regionaal

DOKKUM - De gemeente Noardeast-Fryslân heeft plannen om van het parkeerterrein bij het Tolhuisbad in Dokkum een evenemententerrein te maken. Bewoners van de Jantjeszeepolder zijn daar sindskort achter gekomen.

De buurt maakt zich nu zorgen en gaat bezwaar maken bij de gemeente. Ze zitten niet te wachten op concerten en festivals in hun 'achtertuin'. Evenementen zoals bijvoorbeeld Dokk'em Open Air werden voorheen georganiseerd op het terrein achter het politiebureau in de stad. Dit terrein zou niet meer beschikbaar zijn.

Nu wel overlast

Omwonenden konden de muziek destijds ook al horen maar ze vrezen nu echt overlast. De nieuwe voornemens brengen de overlast volgens de buurt tot zo'n drie keer dichterbij. Dit zou negen keer meer overlast opleveren.

Volgens de buurtbewoners zijn de plannen voor concerten en festivals op het parkeerterrein al in een ver gevorderd stadium en gaat de gemeente het voor de zomervakantie officieel bekendmaken.

De buurtbewoners gaan daar niet op wachten en zijn een handtekeningen-actie gestart. De gemeente zal de plannen waarschijnlijk in mei van dit jaar bekendmaken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws