17 °C

© WâldNet

Keukenkastje-crimineel verstopte zich al vaker in kastje

ma 17 januari 2022 15.10 uur

DOKKUM - De voortvluchtige crimineel die vrijdagavond werd aangehouden in de gemeente Noardeast-Fryslân bleek vaker gebruik te hebben gemaakt van een kastje. Zo meldt de Belgische krant Nieuwsblad.be. In 2014 slaagde hij wel om op die wijze uit handen van de politie te blijven. Vrijdagavond lukte het niet, hij werd gevonden in het keukenkastje bij zijn vriendin thuis.

17 jaar gevangenisstraf

De 43-jarige verdachte uit België stond internationaal gesignaleerd. Drie jaar geleden keerde hij volgens Nieuwsblad.be niet terug naar de gevangenis na verlof. De Belg had nog een gevangenisstraf openstaan van maar liefst 17 jaar wegens inbraken, autodiefstal, dealen en brandstichting.

Onder het bed

Vorige week bleek een kastje niet de beste verstop plek. Maar in april 2014 werkte de Belg op een vissersboot die op de Waddenzee voer. De kapitein van het schip had de politie gebeld om aan wal het vaartuig op te wachten om de Belg op te pakken voor diefstal. De Belg hoorde het gesprek en besloot zich te verstoppen in een kastje onder het bed.

Afscheidsbrief

In Harlingen kwam de vissersboot aan wal en de politie kwam aan boord. In zijn kajuit troffen ze een afscheidsbrief. Er werd daarom vanuit gegaan dat de Belg overboord was gesprongen.

Grote zoekactie

Een grote zoekactie werd op touw gezet. Volgens Skylgenet.nl zochten in totaal tien reddingsboten, twee helikopters, een vliegtuig en een aantal vaartuigen van politie, marechaussee en de kustwacht naar de man.

Terug naar België

De verdachte kon ongezien uit het kastje kruipen en sloeg op de vlucht, terug naar België. "te voet, met een fiets en uiteindelijk met een bevriende taxichauffeur" aldus Nieuwsblad.be.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws