18.6 °C

© Jochem Wiersma

Anjum: 8 raddraaiers kregen last onder dwangsom

vr 31 december 2021 17.51 uur

ANJUM - Acht raddraaiers, die donderdagnacht hoogstwaarschijnlijk actief waren bij de ongeregeldheden in Anjum, hebben een last onder dwangsom uitgereikt gekregen. Dat heeft burgemeester Johannes Kramer in een open brief aan zijn inwoners bekendgemaakt. In dezelfde nacht werden al twee andere mannen opgepakt.

"Helaas heeft een politieman daarbij zware verwondingen opgelopen. Twee raddraaiers zijn opgepakt, waaronder de vermoedelijke dader van de aanslag op de politieman." aldus de burgemeester. De acht mensen die op oudjaarsdag zijn benaderd kunnen een fikse boete krijgen als ze opnieuw de fout in gaan. De dwangsom betekent dat, wanneer zij de komende dagen weer meedoen met rellen of niet luisteren naar de politie, een boete van 3000 euro.

De burgemeester schrijft: "Ook voor de komende nacht staan onze hulpdiensten paraat om uw veiligheid en gezondheid, en ook die van uw naasten en uw dieren te garanderen. Oud en nieuw mag natuurlijk gevierd worden. Daar hebben we begrip voor, maar er zijn grenzen. Uw veiligheid moet zeker niet in het geding komen. Daar trekken we de grens! Laat daarom onze hulpdiensten hun werk doen."

"En vandaar mijn oproep: Brûk dyn ferstân, dan rint it net út de hân!"

"Ik weet heel goed dat u net zoals ik enorm baalt en gruwt van het feit dat onze dorpen zo negatief in het nieuws komen. Onze dorpen en hun inwoners zijn zoveel meer dan wat deze negatieve berichten de buitenwereld daarover nu vertellen. Ik ben dan ook erg blij met de steun en waardering die onze politie, maar ook brandweer en gemeentepersoneel vandaag mogen ontvangen. Dat doet ons goed. Samen staan we sterk!"

"Ik wens u allen dan ook een gezellig en veilig uiteinde en een goed begin van het nieuwe jaar toe!"

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws