28.9 °C

Verdachte (47) ook in Oost-Nederland verdacht van seksuele uitbuiting dochter

wo 22 december 2021 12.50 uur

LEEUWARDEN - De 47-jarige Oentsjerker die ervan wordt verdacht dat hij zijn adoptiedochter voor seks heeft aangeboden en zou hebben verkracht, zou zich eerder ook al schuldig hebben gemaakt aan, zoals het juridisch heet, seksuele uitbuiting en mensenhandel.

Meerdere vrouwen seksueel uitgebuit

Dat werd vorige week duidelijk tijdens een pro forma-behandeling van de zaak door de rechtbank in Leeuwarden. De man zou een paar jaar geleden zijn geadopteerde dochter ook al voor prostitutie hebben aangeboden. Hij woonde toen nog in het oosten van het land. Behalve zijn dochter zou hij meerdere vrouwen seksueel hebben uitgebuit.

Apart vervolgd

Aanvankelijk zou hij door het Openbaar Ministerie (OM) in Oost-Nederland apart worden vervolgd. Uiteindelijk is besloten dat de zaken gevoegd worden en dat de Oentsjerker ook voor de zaken die in Oost-Nederland spelen zich voor de rechtbank in Leeuwarden moet verantwoorden.

Geen contact met dochter

Nadat hij uit het oosten des lands verhuisde naar Oentsjerk zou de man een poosje geen contact met zijn dochter hebben gehad. Na verloop van tijd kregen de twee toch weer contact en trok de dochter weer bij de verdachte in. Op een gegeven moment zou de prostitutie ook weer van voren af aan zijn begonnen.

'Aangifte vol met dingen die niet kloppen’

Inmiddels zou de man ook een andere vrouw voor zich 'aan het werk’ hebben. Ook zij zou door de Oentsjerker zijn verkracht. Op een vorige pro forma-ztting zei advocaat Jan Sneep dat tussen de verdachte en de beide slachtoffers wel degelijk sprake was van "een amoureuze relatie. De aangifte staat volgens de advocaat “vol met dingen die niet kloppen”.

Geen dwang uitgeoefend

Op de zitting van vorige week werd de verdachte via een beeldverbinding met de Marwei gehoord. Hij zei dat hij “op geen enkele wijze” dwang had uitgeoefend en dat hij zich niet schuldig zou hebben gemaakt aan de zaken die hem worden verweten. “Alles is gelogen”, beweerde hij. Hij heeft het zwaar in de gevangenis, hij zou door andere gedetineerden zijn aangevallen.

Voorlopige hechtenis verlengd

Desondanks verlengde de rechtbank de voorlopige hechtenis. Op de zitting van vorige week werd 20 januari 2022 genoemd als datum van de inhoudelijke behandeling van de zaak. Nu de zaken uit Oost- en Noord-Nederland worden samengevoegd zal die datum waarschijnlijk niet haalbaar zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws