Account
Logo
Zoeken
9.8 °C

© WâldNet

Amelander stalkt ex: 150 uur werkstraf en contactverbod

di 30 november 2021, 16.05 uur

LEEUWARDEN - Een 43-jarige inwoner van Nes (Ameland) kreeg dinsdag van politierechter Willem Sikkema een contactverbod opgelegd: de man mag twee jaar lang geen contact opnemen met zijn ex-partner.

Honderden telefoontjes en berichten

De Amelander stond terecht op verdenking van stalking: hij zou vanaf begin dit jaar een paar maanden lang zijn ex-partner en haar nieuwe vriend hebben bestookt met honderden telefoontjes, sms’jes, Whatsapp-berichten en e-mails. Op sommige dagen zou de man tot wel 70 keer contact hebben gezocht, ook \'s nachts.

“Onmacht en frustratie”

Als hij geblokkeerd werd, probeerde hij het met een nieuw telefoonnummer. Ook had hij familieleden van zijn ex benaderd. De Amelander gaf toe dat hij veelvuldig geprobeerd had met zijn ex in contact te komen. Hij had, vond hij zelf, een gegronde reden: hij wilde zijn zoontje zien. Dat hij van geen ophouden wist, had te maken “met onmacht en frustratie”. “Dan sla je door”, aldus de verdachte. Inmiddels is er een omgangsregeling en is hij gestopt. “Er is nu rust in de tent”, zei hij.

Smartengeld

Zowel rechter Sikkema als officier van justitie Muriël van Dijk vonden dat de man veel te ver is gegaan en dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan stalking. Van Dijk eiste een werkstraf van 150 uur en, als stok achter de deur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Sikkema nam de eis over. De Amelander moet aan zijn ex 750 euro smartengeld betalen en aan haar nieuwe vriend 500 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.5%
Ja, op aanvraag  
14.3%
Nee  
18.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk