3,4 °C
Foto: Geert Huisman

Bijlsma uit Noardburgum viert 102e verjaardag

ma 22 november 2021 17.31 uur

NOARDBURGUM - De heer Sijbe Bijlsma uit Noardburgum blies op vrijdag 19 november maar liefst 102 kaarsjes uit op zijn verjaardag. Burgemeester Jeroen Gebben overhandigde hem maandag een bos bloemen om hem namens de gemeente te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

De heer Bijlsma woont al zijn hele leven in de gemeente Tytsjerksteradiel. Hij werd 102 jaar geleden geboren aan de Zomerweg in Bergum en woonde later op verschillende plekken in de omgeving van Burgum en Noardburgum.

Bijlsma is getrouwd geweest met Akke Elterdink. Zij overleed 10 jaar geleden op 87-jarige leeftijd. Het echtpaar Bijlsma-Elterdink kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter, die beide met hun gezinnen in de Westereen gingen wonen. Er werden drie kleinkinderen, twee achterkleinkinderen en een achter-achterkleinkind geboren.

Bijlsma begon zijn loopbaan in een eigen tuinderij waar hij groenten verbouwde die hij vervolgens verkocht op de markt. In de winter verdiende hij bij als mollenvanger. Vanaf 1947 werkte hij tot aan zijn pensioen als stratenmaker.

De heer Bijlsma is nog gezond en woont zelfstandig met behulp van thuiszorg en een hulp in de huishouding.

FOTONIEUWS
   

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie