14 °C

ELP wil woonwijk van vliegveld Drachten maken

di 26 oktober 2021 17.43 uur

DRACHTEN - Al jaren wordt er gesproken over de toekomst van het vliegveld van Drachten. De politieke partij ELP is er nu klaar mee. De airstrip moet plaatsmaken voor woningbouw. Dat heeft de ELP bekendgemaakt in een toekomstvisie document met de titel 'Vliegen of uitgevlogen'.

In het voorstel wordt gesproken over de bouw van een woonwijk van 284 woningen. Vanwege de huidige krapte op de huizenmarkt vindt de ELP woningbouw een goede bestemming voor de 27 hectares. De plan moet door het gemeentebestuur bijgevoegd worden aan het vliegveldplan dat nog in de maak is.

Nauwelijks zakelijke vliegers

"Met het vertrek van het bedrijf KAVEL 10 naar Groningen- Eelde airport heeft weer een zakelijke gebruiker eieren voor zijn geld gekozen en resteert voor 99,9% het niet- zakelijk gebruik van de airstrip. Een hobby mag wat kosten, is zo’n gezegde. De vraag is alleen, wie die kosten (en de eventuele overlast) mag dragen?" zo schrijft de fractievoorzitter van de ELP Yntze de Vries in de inleiding van het document. "De inwoners van Smallingerland zeker niet in de eerste plaats!"

"ELP ziet, gezien de huidige huisvestingsproblemen van met name jongeren zeker een alternatief door woningbouw. Met een onderbouwde notitie willen we dat inzichtelijk maken."

Klik hier om de visie te downloaden (PDF)

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws