4,9 °C

© WâldNet

Actie voor behoud bushalte nabij station De Westereen

26-10-2021

DE WESTEREEN - De bushalte aan de Noarder Stasjonsstrjitte in De Westereen wordt geschrapt. Dorpsbelangen en de politieke partij Sociaal Links komen nu in actie voor behoud van de halte van buslijn 62.


Poll: Bushalte aan Stasjonsstrjitte in De Westereen moet blijven

 
 
 
Ja  
72,3%
 
 
 
Nee  
18,1%
 
 
 
Geen mening  
9,6%
83 stemmen - poll is beëindigd

De bushalte bevindt zich op steenworp afstand van het treinstation in het dorp. De provincie Fryslân wil niet alleen de bushalte nabij het treinstation schrappen. Ook de haltes in het centrum zouden moeten verdwijnen. De buslijn zou dan alleen nog over de Foarstrjitte een halte hebben. Passagiers die met de trein reizen, zouden dan anderhalve kilometer moeten lopen in plaats een paar honderd meter naar de huidige halte.

Onbegrip

Sociaal Links: "De commotie en het onbegrip hierover in De Westereen is groot. Het is onlogisch en niet te bevatten dat bushaltes worden gesloten. Zeker als je weet dat de halte bij het NS station één van de meestgebruikte haltes in heel Fryslân is."

Passagiers in een uur

Of de bushalte echt zo vaak gebruikt wordt, valt te betwijfelen. WâldNet nam dinsdag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een kijkje bij de halte. Drie passagiers stapten uit de eerste bus die langskwam. De twee bus vervoerde vijf passagiers die in- of uitstapten. Drie keer werd iemand per auto opgehaald of vertrok deze passagier op de fiets.

De fractie van Sociaal Links heeft in elk geval voor de eerstvolgende raadsvergadering vragen aangekondigd over het sluiten van de bushaltes.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

zaterdag 27 november | 30 reacties

Sinterklaasintocht Anjum

Advertentie