22.6 °C

© WâldNet

Vrachtverkeer mag afwisselend over brug Kootstertille

vr 22 oktober 2021 16.38 uur

KOOTSTERTILLE - Vanaf maandag 25 oktober komt er een tussenoplossing voor het ingestelde verbod op zwaar transport over de brug Kootstertille. Dat heeft de provincie Fryslân vrijdag bekendgemaakt.

Er zal vanuit beide richtingen afwisselend in één richting zwaar verkeer over het midden van de weg worden toegelaten. Sommige zware voertuigen, waaronder bussen van Arriva, kunnen met een speciale ontheffing gebruik maken van de brug.

Wachttijd overig verkeer
Deze maatregelen maken het mogelijk dat een deel van het zware verkeer toch gebruik kan maken van deze brug. Voor het reguliere autoverkeer kan dit wel enige wachttijd met zich meebrengen. De provincie Fryslân is samen met Rijkswaterstaat tot deze maatregel gekomen. Dit vanwege de forse impact van de huidige maatregelen op het openbaar vervoer, de omliggende bedrijven en het agrarisch verkeer.

Inzet verkeersregelaars
Om zo snel mogelijk deze constructie te kunnen uitvoeren worden eerst verkeersregelaars ingezet op gezette tijden. Zo kan er al wel afwisselend gebruik worden gemaakt van steeds één richting, over het midden van de brug. De verkeersregelaars worden dus ingezet totdat er slimme verkeerslichten worden geplaatst. Zolang er verkeersregelaars worden ingezet, is de ontheffing enkel geldig van 6.00 uur tot 19:30 uur op werkdagen en van 7.00 uur tot 19.30 uur op zaterdag.

"Met deze maatregelen is het structurele probleem van de brug natuurlijk niet opgelost. Maar ik ben blij dat een deel van het zwaar verkeer er zo toch weer overheen kan. We hebben hier met zijn allen hard aan gewerkt.", zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

De maatregel geldt vanaf aanstaande maandag 25 oktober 6.00 uur. De verwachting is dat ongeveer de helft van het zware verkeer in aanmerking komt voor een dergelijke ontheffing.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws