17,4 °C

Papieren parkeerpas Drachten komt terug

wo 13 oktober 2021 12.18 uur

DRACHTEN - De papieren parkeerpas voor het centrum in Drachten komt terug. Het gebruik van de digitale pas levert zoveel problemen op, dat bewoners in een isolement dreigen te geraken. Ze krijgen 's zondags zelfs geen bezoek meer. "Dat doet mij pijn in het hart", reageerde fractievoorzitter Klaas van Veelen van de ChristenUnie dinsdagavond tijdens Het Debat van de gemeenteraad in Smallingerland.

Wethouder Maria le Roy wilde vanwege de administratieve rompslomp aanvankelijk niks van een terugkeer van de papieren parkeerpas weten, maar na een zoveelste noodkreet vindt de meerderheid van de gemeenteraad dat ze haar best maar moet doen.

Opmerkelijk was dat bij de invoering van de digitale parkeerpas was besloten dat de papieren versie eerst moest blijven bestaan. Tijdens de vergadering werd niet duidelijk hoe het kon dat nu uitsluitend de digitale versie beschikbaar is. Een kleine tweeduizend parkeerders maakt inmiddels gebruik van de app op hun mobiel.

Wethouder Maria le Roy ziet veel apen en beren op de weg naar herinvoering van de papieren parkeerpas. Ze vindt het parkeren in Drachten momenteel goed geregeld en wilde wachten tot de evaluatie van het nieuwe parkeerbeleid komend najaar. Automobilisten kunnen ook naar een landelijk telefoonnummer bellen om het parkeren te regelen, hield ze de raadsleden voor.

Herinvoering van de papieren parkeerpas vergt heel wat extra werk van de ambtenaren op het gemeentehuis in Drachten, verwacht wethouder Le Roy. Volgens haar moeten alle betrokkenen opnieuw worden aangeschreven met de vraag wat ze willen. Passen moeten opnieuw worden gedrukt en verwerkt. "We kunnen geen twee systemen naast elkaar hebben, want heb je kans dat mensen zowel een digitale als papieren pas gaan gebruiken." CU-fractievoorzitter Van Veelen had daar geen boodschap aan. "U hoeft alleen betrokken bewoners aan te schrijven en een papieren pas te verstrekken. Zo moeilijk kan het niet zijn, mevrouw de wethouder", aldus Van Veelen.

 

Regionaal nieuws

17,4 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.