4,2 °C

Deze man pint met gestolen pinpas in Drachten

wo 06 oktober 2021 09.59 uur

DRACHTEN - De politie zoekt drie mannen die geld hebben gestolen van een vrouw uit Groningen. Via de inmiddels bekende 'pinpasfraude' werd de vrouw op 26 maart 2021 opgelicht. Ze gaf haar pinpas mee aan een 'zogenaamde' bankmedewerker die deze speciaal kwam halen.

Bij een bank in Drachten werd later een groot geldbedrag gepind. Op de foto staat de verdachte die het geld van de rekening haalde. Klik hier voor meer informatie of op de politie te tippen.

Hoe ging de oplichting?

In de middag werd het slachtoffer op haar telefoon gebeld door een medewerker van een bank. De medewerker gaf aan dat er was geprobeerd om in te breken op de bankrekening van het slachtoffer en dat dit niet was gelukt. De bank zou bezig zijn met het beveiligen van de rekeningen. Om dit succesvol te kunnen doen, had de bank de bankpas en de pincode van het slachtoffer nodig.

Alleen door die beveiliging zou het slachtoffer weer bij haar geld kunnen. Er zou een collega langskomen om de bankpas en de pincode op te halen. Dit gebeurde. De vrouw gaf haar pinpas en de pincode mee.

Daarna , omstreeks 16:00 uur, werden er in een telefoonwinkel in Assen meerdere dure telefoons gekocht. Diezelfde middag, omstreeks 18:00 uur, wordt er een groot geldbedrag gepind bij een bank in Drachten. Van beide gebeurtenissen zijn camerabeelden vastgelegd.

Let op:

Uw bank zal u nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Twijfelt u of u een oplichter aan de telefoon hebt? Ook bij lichte twijfel: verbreek de verbinding direct. Zoek zelf het juiste telefoonnummer van de bank. Dan kunt u de bank terugbellen en vragen of het klopt wat u is verteld en wat u werd gevraagd te doen. U kunt ook altijd uw bankkantoor bezoeken en uw ervaring delen. Deel nooit uw pin- en/of inlogcodes. Geef ook nooit uw bankpas af, ook niet wanneer deze doormidden is geknipt. De chip werkt dan nog waardoor oplichters geld kunnen pinnen.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie