5.4 °C

DTS moet de punten delen met Sparta

ma 27 september 2021, 13.48 uur

SURHUIZUM - Zaterdag 25 september stond voor DTS 1 de tweede thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander: Sparta 1 uit Zevenhuizen. Uit de eerdere oefenwedstrijd is al gebleken dat dit voor DTS geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Vastberaden om de punten in Surhuizum te houden stapte DTS 1 het veld op om het goede voorbeeld van DTS 2 te volgen.

Om 15:30 uur klonk het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd. Het was DTS die het voortouw nam en de score opende met een mooie serie van drie doelpunten. Voor Sparta was ook dit het moment dat zij de korf wisten te vinden, zo begon het kat-en-muis-spel van de eerste helft. Beide teams wisten goede aanvallen op te zetten en druk op de verdediging te houden. De doelpunten vielen aan beide kanten afwisselend, maar het gaatje dat geslagen was aan het begin van de wedstrijd werd niet kleiner. Met een stand van 9-6 zochten beide teams de kleedkamers op.

Na de thee was het voor de Broekenhuis-formatie zaak om grip op de wedstrijd te blijven houden. Dit lukte in de beginfase van de tweede helft goed. Aanvallen werden opgezet, de kansen werden afgerond en verdedigend stond het vast. Sparta had moeite met de doelpuntenregen van DTS. De ruststand werd uitgebreid naar een score van 15 tegen 9 in het voordeel van DTS. Toch heeft Sparta zich wendbaar getoond en wist de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. De Broekenhuis-formatie verloor de grip wat ervoor zorgde dat Sparta begon te scoren. In de slotfase van de wedstrijd heeft Sparta de wedstrijd weten te kantelen en keek DTS tegen een 15-16 achterstand aan. Met nog een kleine minuut op de klok en nog slechts een aanval te gaan wist DTS nog een doelpunt te maken. De scheidsrechter gaf het eindsignaal bij een stand van 16-16.

Op zaterdag 2 oktober staat de echte streekderby op het programma! Om 15:30 uur wordt namelijk gespeeld tegen KV It Fean/Boelenslaan op sportcomplex Boelenslaan. Ook DTS 2 zal na afloop de strijd moeten aangaan in Boelenslaan.