3,2 °C
© Jochem Wiersma

Speeltuin in Oosternijkerk krijgt flinke upgrade

zo 18 juli 2021 20.25 uur

OOSTERNIJKERK - Het speeltuintje aan de Buorfinne in Oosternijkerk zal binnenkort een metamorfose ondergaan. Er komen nieuwe speeltoestellen en er komen plekken om te zitten.

Het terrein wordt allereerst gedraineerd en opnieuw ingezaaid, beplant en gestraat. De speeltuin zal daarna worden uitgebreid met een picknickbank en een parkbank om zo ook een ontmoetingsplek te creëren voor de inwoners van het dorp. Daarna worden de nieuwe speeltoestellen geplaatst en het huidige klimrek en kleine glijbaan wordt hergebruikt.

De speeltuin wordt tijdens de upgrade bovendien geschikt gemaakt voor (mindervalide) kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

De totale projectkosten bedragen 51.000 euro. Vanuit het IMF van de provincie Fryslân wordt 20.400 euro subsidie bijgedragen aan de Vereniging voor dorpsbelang Easternijtsjerk.

Iepen Mienskipsfûns

In de derde openstelling kunnen verenigingen en partijenweer subsidie aanvragen, de aanvraagperiode loopt van 6 september tot en met 30 september 2021. Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

FOTONIEUWS
   

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado