12.3 °C

Moordverdachte Mûnein gaat naar het PBC

di 08 juni 2021 10.05 uur

LEEUWARDEN - De 28-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij op 6 juni vorig jaar in een woning aan de Mounewei in Mûnein de 44-jarige Walter Könemann uit Almere heeft doodgestoken en een 38-jarige inwoner van Mûnein ernstig heeft verwond, gaat naar het Pieter Baan Centrum (PBC) voor psychologisch onderzoek.

Reconstructie

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend op een pro forma-zitting bij de Leeuwarder rechtbank. Omdat de verdachte naar het PBC gaat, zal de inhoudelijke behandeling van de zaak waarschijnlijk pas eind dit jaar of begin 2022 plaatsvinden. Op 16 maart is er op verzoek van advocaat Rob Jan Pardijs een reconstructie geweest in de woning waar de dodelijke steekpartij zich afspeelde.

'De ultieme verklaring van mijn cliënt'

De verdachte heeft meegewerkt aan de reconstructie. Volgens Pardijs heeft zijn cliënt alles wat er in de woning zou zijn gebeurd laten zien en uitgebeeld. De raadsman noemde de reconstructie "de ultieme verklaring van mijn cliënt". De advocaat zei dat de verdachte zich beroept op noodweer. Het dodelijke slachtoffer was bevriend met de man uit Mûnein, hij was die dag op bezoek.

Gewapend met steen en mes

De verdachte, hij woonde aan de overkant van de straat, was eerder op de dag op bezoek geweest en kwam later terug, gewapend met een steen en een mes. Vervolgens liep het in de woning gruwelijk uit de hand. Het dodelijke slachtoffer had 65 snij- en steekwonden, de 38-jarige Mûneinster liep 36 verwondingen op. Hij ontvluchtte de woning, net als zijn vriendin die uit het raam was gesprongen. De verdachte zou zijn zinnen hebben gezet op de stiefdochter van de Mûneinster, maar de gevoelens waren niet wederzijds.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws