10,5 °C

6 weken cel voor bedreiging met mes in Drachten

vr 05 maart 2021 14.25 uur

LEEUWARDEN - Een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdag wegens bedreiging met een mes en het vernielen van een bril veroordeeld tot zes weken cel. De man had op 19 oktober 2019 op het Voermanspad in Drachten een buurtbewoner met een mes bedreigd en hem de bril van het hoofd geslagen.

Met mes gezwaaid

Het slachtoffer was zijn buurmeisje te hulp geschoten, zij was de ex van de verdachte. Die was die dag naar Drachten gereisd, volgens zijn zeggen omdat zijn ex nog spullen van hem had. Het meisje had de verdachte gesommeerd om weg te gaan. Toen de buurman zich ermee bemoeide, haalde de verdachte een mes tevoorschijn, waarmee hij zwaaiende en stekende bewegingen maakte.

Lagere kwalificatie van het delict

De man werd opgepakt en heeft 160 dagen vastgezeten. Hij werd vrijgelaten, maar moest zich wel aan een reeks voorwaarden houden. Hij mocht onder meer niet in Drachten komen. En hij kreeg een enkelband om. De officier van justitie eiste voor een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel een celstraf gelijk aan het voorarrest, plus 80 dagen voorwaardelijke celstraf. Er kwam een veel lagere straf uit de bus omdat de rechtbank bedreiging bewezen achtte, een minder zware kwalificatie van het delict. De veroordeelde moet een schadevergoeding van 732 euro aan de buurman betalen.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet