9,6 °C

Toen ze vertrokken schakelden de overvallers de stroom uit

Rechtszaak overval bejaarde vrouw Drachten in februari

wo 09 december 2020 16.09 uur

LEEUWARDEN -

De Leeuwarder rechtbank heeft dinsdag beslist dat drie verdachten die op betrokken zouden zijn geweest bij de overval op een 94-jarige vrouw uit Drachten in haar woning aan de Korenmolen, op 21 oktober vorig jaar, vast blijven zitten tot aan de behandeling van de zaak, medio februari volgend jaar. De rechtbank vond dat de persoonlijke belangen van de verdachten, ze wilden graag de kerst met hun familie bij hun familie zijn, niet zwaar genoeg wogen om ze vrij te laten.

Zaken uit elkaar getrokken

De rechtbank heeft vanwege de strenge coronamaatregelen de zaken uit elkaar getrokken. Op 16 februari worden de zaken van een 19-jarige Drachtster en een 19-jarige inwoner van Gerkesklooster tegelijk behandeld. ‘s Middags staat de zaak van de enige minderjarige op rol. Het gaat om een nu 18-jarige inwoner van Drachten. Omdat hij ten tijde van de overval minderjarig was, wordt zijn zaak achter gesloten deuren behandeld.

Voorlopige hechtenis geschorst

Hij heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Hij is ook de enige waarvan de rechtbank eerder al de voorlopige hechtenis heeft geschorst. De zaak van de vierde verdachte, een 20-jarige inwoner van Drachten, wordt op woensdag 17 februari behandeld.

Geldkistje met gouden munten

De verzoeken van de raadslieden van de drie verdachten die nog vastzitten om de voorlopige hechtenis van hun cliënten te schorsen werden woensdag in alle zaken afgewezen. De oude vrouw werd op 21 oktober vorig jaar ‘s avonds rond kwart over 10 in haar woning aan de Korenmolen overlopen door twee jongens. De overvallers drukten de vrouw tegen een trap en bedekten haar gezicht. Ze gingen er vandoor met een geldkistje.

DNA op sleutel

In een uitzending van Opsporing Verzocht waarin in april vorig jaar aandacht werd besteed aan de zaak, vertelde de vrouw dat ze rustig was gebleven. Toen ze vertrokken schakelden de overvallers de stroom uit, maar ze hadden buiten het alarmsysteem gerekend. Eén van de overvallers liet zijn DNA achter op de sleutel van de meterkast. Vermoedelijk gaat het om het DNA van een de 19-jarige Drachtster. Hij werd als eerste opgepakt, in april en mei werden ook de andere drie verdachten aangehouden. In april vorig jaar vond een jongen die in een water in Drachten aan het zwemmen was het geldkistje terug.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 21.35 uur

Auto's in botsing op Trekweg

9,6 °C

7 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.