Account
Logo
Zoeken
8.8 °C
Vrouw (31) gaat buurvrouw met prikstok te lijf

Vrouw (31) gaat buurvrouw met prikstok te lijf

do 15 oktober 2020, 15.15 uur

LEEUWARDEN - Een buurvrouw van een 31-jarige verdachte uit Drachten was zich wezenloos geschrokken, toen de Drachtster gewapend met een soort prikstok over de schutting klom en haar buurvrouw te lijf wilde gaan. De Drachtster probeerde de buurvrouw met de stok in de nek te prikken. De buurvrouw – beide vrouwen woonden aan de Hooizolder- kon de prikstok net op tijd met haar hand afweren.

'Een soort speer'
De politierechter omschreef de stok als 'een soort speer'. "Daar kun je iemand vreselijk mee verwonden. Dit is een wapen waarmee je levensdelicten kunt plegen", aldus de rechter. De Drachtster antwoordde dat ze zich niet heel veel kon herinneren van de gebeurtenissen. "Ik had gedronken", zei ze. Behalve alcohol had ze ook cannabis gebruikt en medicijnen geslikt.

Vrouw lag schreeuwend op de grond
"Een heel explosief mengsel", merkte de officier van justitie op. Toen de politie kwam, lag de vrouw schreeuwend op de grond. Ze zei dat ze indertijd veel last had van stress en spanningen. Ze viel de buurvrouw aan omdat die haar nichtje zou hebben opgestookt. In dezelfde periode had de verdachte een andere buurvrouw uitgescholden en bespuugd.

Buurvrouw durfde niet meer de straat op
De buurvrouw die ze met de stok te lijf was gegaan had ze ook nog geslagen. Behalve een wond aan de hand had de buurvrouw volgens een GGD-arts mogelijk een hersenschudding opgelopen. Het voorval heeft heel veel impact gehad op de buurvrouw. Ze was angstig, ze durfde niet meer alleen de straat op, en ze had slaapproblemen.

PTSS geconstateerd
Uiteindelijk is de vrouw verhuisd. Ze bleef aanvankelijk in Drachten. Omdat ze zich nog steeds niet veilig voelde, is ze uit Drachten vertrokken. Bij haar is PTSS geconstateerd. De vrouw woonde nog maar net Het incident en de nasleep heeft haar haar baan gekost. Ze claimde smartengeld, de rechter wees 250 euro toe. De buurvrouw die werd bespuugd kreeg 150 euro smartengeld.

Meewerken aan middelencontroles
De Drachtster zei dat het nu weer goed met haar gaat. Ze zei dat ze al een half jaar niet meer had gedronken en medicijnen gebruikt. De rechter veroordeelde haar, overeenkomstig de eis van de officier van justitie, tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie weken. Ze moet zich bij de verslavingszorg melden en ze moet een behandeling ondergaan. Ook moet ze meewerken aan middelencontroles.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân