4,4 °C

Tegen de politie had ze gezegd dat dat ze het zat was dat ze al jaren krap bij kas zat

Vrouw doet valse aangifte van identiteitsfraude

ma 14 september 2020 15.58 uur

LEEUWARDEN -

Een ex-inwoonster van Drachten (28) is wegens het doen van valse aangifte veroordeeld tot een werkstraf van 25 uur. De vrouw had eind oktober 2018 aangifte gedaan van identiteitsfraude: iemand zou haar gegevens hebben gebruikt om voor meer dan duizend euro kleding te bestellen bij Zalando.

Mailadres van de zwager
Later bleek dat de Drachtster wel degelijk zelf de spullen had besteld. Ze had een mailadres van haar zwager gebruikt en ze liet de goederen bezorgen op het adres van haar zus. Dat had ze gedaan om te voorkomen dat haar bewindvoerder erachter zou komen. De vrouw zat al acht jaar in de schuldsanering. Tegen de politie had ze gezegd dat dat ze het zat was dat ze al jaren krap bij kas zat.

Deurwaarder aan de deur
Ze had pas bekend toen de deurwaarder bij haar zus aan de deur kwam. Toen werd het haar te heet onder de voeten. Eerst had ze nog geprobeerd om te redden wat er te redden viel, door tegen de politie te zeggen dat een vriendin die inmiddels naar het buitenland was vertrokken de spullen had besteld. Uiteindelijk had ze alles opgebiecht. De vrouw verscheen maandag niet op de zitting van de politierechter.

 

Regionaal nieuws

4,4 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.