10.5 °C

KV Veenwouden wint spannende derby

ma 14 september 2020, 15.25 uur

FEANWALDEN - Zaterdag 12 september stond de wedstrijd tussen KV Veenwouden 1 en WIK'34 1 op het programma. Waar WIK'34 er de afgelopen ontmoetingen met de winst vandoor ging, was Veenwouden er ditmaal op gebrand de punten thuis te behouden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het goede voorbeeld al gegeven door de spelers van Veenwouden 2, die de wedstrijd tegen het tweede team van WIK'34 wisten te winnen met 7-3.

De spelers van WIK'34 begonnen sterk aan de wedstrijd. Na een korte tijd keek Veenwouden tegen een achterstand van 0-2 aan. Veenwouden liet het hier echter niet bij zitten en wist middels twee doelpunten van Anne Dirk Hietkamp terug te komen tot 2-2. In de fase die volgde was Veenwouden de bovenliggende ploeg en kon een voorsprong worden bereikt van 5-2 voor de rust.

WIK'34 was er echter op gebrand om de punten niet zomaar weg te geven. Na ongeveer 20 minuten spelen stonden de beide ploegen weer op gelijke hoogte bij een stand van 8-8. De wedstrijd werd hierdoor weer een echte derby, waarin het nog beide kanten op kon gaan. Middels twee belangrijke doelpunten van Johannes de Boer en Riemkje Keizer kwam Veenwouden in de slotfase weer op twee punten voorsprong en kon de winst worden binnengesleept. Eindstand 10-9 in het voordeel van Veenwouden.

Volgende week zaterdag 19 september staat de wedstrijd tegen Vitesse 1 op het programma. De wedstrijd zal om 16:00 uur starten in Beilen.

Doelpunten KV Veenwouden: Anne Dirk Hietkamp 3, Marit Haisma 2, Han Vastenhoud, Meindert Tangerman, Thiadmar Sijens, Johannes de Boer en Riemkje Keizer allen 1.