4.8 °C
VV Kollum doet zichzelf tekort tegen Fc Lewenborg

zo 8 september 2019, 12.50 uur

KOLLUM - Vorige week tegen The Knickerbockers werd vv Kollum de eerste 25 minuten overlopen. Daarna werd de controle over de wedstrijd overgenomen en werd een 0-2 achterstand omgezet in een degelijke winstpartij. De tweede bekerwedstrijd tegen zondag tweede klasser Lewenborg liet een compleet ander beeld zien. Het eerste half uur speelde Kollum zeer goed en werd een 2-0 voorsprong behaald door goals van Gerard van Zonneveld en Benjamin Zondervan. De rest van de wedstrijd was onvoldoende, zodat de Groninger ploeg een 2-0 achterstand kon ombuigen in een 2-3 voorsprong.

Vooraf had trainer Ron de Boer aangegeven deze tweede bekerwedstrijd als laatste testwedstrijd te zien voor aanvang van de competitie. De Kollumer ploeg begon prima aan de wedstrijd. Veel beweging op het middenveld en veel diepte in het spel. Geduldig en zorgvuldig werd de bal rondgespeeld totdat de kansen vanzelf kwamen. En die kwamen er zeker voldoende in de eerste helft. Kollum deed zichzelf tekort door maar twee van die kansen te verzilveren, want eigenlijk had de thuisploeg de kleedkamer met een 4-0 voorsprong op kunnen zoeken en zou de buit na een halve wedstrijd al binnen zijn geweest.

Na zo’n half uur spelen en de 2-0 voorsprong verdween de scherpte, want er werd zichtbaar door een deel van de Kollumer ploeg gedacht dat de punten al binnen waren! Vooral in de omschakeling waren er teveel oranjehemden die geen zin hadden zich bovenmatig in te spannen. Slordig verdedigen zorgde op slag van rust voor de eerste tegentreffer.

Nog niks aan de hand zou je zeggen, maar meteen na rust werd de tweede tegentreffer geïncasseerd. Een opsteker voor Fc Lewenborg die vervolgens nog wat extra energie in de wedstrijd legde. Kollum ging na enkele wissels en omzettingen met wat meer risico spelen. Dat leidde tot een aantal kansen aan beide kanten. Achteraf concludeerden beide trainers dat de uitslag voor hetzelfde 6-6 had kunnen zijn, maar 10 minuten voor het einde van de wedstrijd wist Lewenborg vanuit een corner de winnende goal te scoren en dus hun eerste drie punten in dit bekertoernooi mee naar Groningen te nemen.

Volgende week is de laatste bekerwedstrijd in de eerste ronde. Kollum speelt weer thuis om 17.00 uur en ook weer tegen een ploeg uit de stad Groningen. Deze keer komt zondag eerste klasser SC Stadspark op bezoek. Er zijn nog drie ploegen die aanspraak kunnen maken op de tweede ronde van de beker, waaronder Stadspark en Kollum. Een spannende wedstrijd dus, en het zou wel eens kunnen zijn dat het doelsaldo na afloop bepaalt wie er verder bekert.