3.2 °C

KV Drachten wint van Quick '21

zo 12 mei 2019, 20.51 uur

DRACHTEN - KV Drachten speelde voor eigen publiek haar eerste thuiswedstrijd na het behaalde zaalkampioenschap. Drachten deed voor haar talrijke publiek wat het moest doen en won deze wedstrijd verdiend met 15-10.

Het was een wedstrijd die maar heel moeizaam op gang kwam. Halverwege de eerste helft was de stand nog maar 1-1. Het waren de weersomstandigheden die snelle scores vrijwel onmogelijk maakten. Een straffe noordenwind maakte het scoren soms lastig, zo niet, zelfs onmogelijk.

Het was Quick’21 dat na een gemiste strafworp voor Drachten de score opende. De wedstrijd was toen al vijf minuten onderweg. Voordat Drachten een passend antwoord had waren er al twaalf minuten verstreken. Het vlottere aanvalsspel van Drachten werd daarna wel beloond en Drachten bouwde toen een solide 6-1 voorsprong op. Drachten probeerde de bal via goede rebounds lang in de ploeg te houden om daarmee uit elke aanval meerdere kansen te produceren. Het overigens goed spelende Quick’21 kon slechts via het benutten van twee strafworpen net voor rust iets terug doen. De, zoals altijd, solide leidende scheidsrechter Rick Dekker blies op de stand van 7-3 voor de rust.

Na de rust werd de wedstrijd ook nooit spectaculair. Drachten had steeds het voortouw in de score maar slaagde er niet in een enorm gat te slaan. Verdedigend deed Drachten het heel goed. Aanvallend liep het iets minder vlot. De score was 13-7 met nog ruim vijf minuten te gaan.

De wedstrijd sudderde naar een terechte einduitslag van 15-10 voor Drachten dat daarmee zijn koppositie niet in gevaar zag komen. Naaste concurrent CSL won weliswaar van De Wâlden maar blijft daarmee op 6 punten afstand van Drachten. Ritola uit Zuidlaren won van De Waterpoort uit Sneek en schakelde daarmee een concurrent uit. Volgende week treedt Drachten aan tegen datzelfde Ritola en kan bij winst de titel zeker stellen. CSL is op basis van het onderlinge resultaat bij winst van Drachten dan geen concurrent meer met nog drie wedstrijden te gaan.

De scores voor Drachten: Lyssa v.d. Ende 3, Jennie Terpstra 3, Wilfred Oostra 3, Wim Braam 3, Doenja Payer 2, Siemen Jan Miedema 1