Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
Handelaar vrijgesproken van helen gestolen E-bikes
De rechter sprak de Burgumer vrij omdat haar uit het dossier niet duidelijk was gebleken wat een redelijke prijs voor de elektrische fietsen

Handelaar vrijgesproken van helen gestolen E-bikes

ma 8 april 2019, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige fietsenhandelaar uit Burgum is maandag door de politierechter in Leeuwarden vrijgesproken van heling. De Burgumer moest zich op de rechtbank melden omdat hij begin september 2016 twee elektrische fietsen had gekocht die gestolen waren. De man had de fietsen in Akkrum gekocht voor 100 euro per stuk. De laders en de accu’s van de E-bikes ontbraken. Daardoor had de Burgumer volgens zijn zeggen ook geen onraad geroken wat de vraagprijs betrof.

Een goede prijs
Bovendien had hij op Stopheling.nl gecheckt om te kijken of de fietsen koosjer waren. De man die de fietsen - via Marktplaats - aan hem verkocht had gezegd dat hij in scheiding lag en dat de accu's en de laders bij zijn vrouw thuis lagen. Iemand die de koop had gadegeslagen vertrouwde het niet en had de politie gebeld. De man had het kenteken van de bedrijfsbus van de verdachte genoteerd.

2400 euro per stuk
De fietsen waren drie jaar oud, de eigenaar verklaarde dat hij ze voor 2400 euro per stuk had gekocht. Een door de politie geraadpleegde collega van de verdachte had gezegd dat de E-bikes nog zeker 500 euro per stuk waard waren. Daar was de Burgumer het duidelijk niet mee eens.

‘Marktconform’
De man heeft een nacht op het bureau gezeten. De officier van justitie vond dat hij daarmee voldoende gestraft was, zij eiste niet nog eens een extra straf. Advocaat Tinco Delhaye pleitte voor een volledig vrijspraak. Volgens hem was de prijs die de fietsenmaker had betaald ‘marktconform’. Bovendien had de man zijn best gedaan om na te gaan of de fietsen niet van diefstal afkomstig waren.

Fietsen eerlijk
Volgens Delhaye had zijn cliënt zakelijk nogal wat schade opgelopen omdat hij ‘met veel bombarie’ door meerdere politiemensen thuis was aangehouden. De rechter sprak de Burgumer vrij omdat haar uit het dossier niet duidelijk was gebleken wat een redelijke prijs voor de elektrische fietsen. Bovendien had de verdachte aannemelijk gemaakt dat hij zijn best had gedaan om te controleren of de fietsen eerlijk waren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette






regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval