11.2 °C

Marum wederom te sterk voor SC Veenwouden

ma 25 maart 2019, 10.54 uur

FEANWALDEN - Net als een maand geleden trok SC Veenwouden aan het kortste eind tegen de nummer vier van de ranglijst Marum. In een gelijk opgaande eerste helft kregen de gasten een paar goede kansen maar benutte deze niet. In de tweede helft kwam Marum al vrij snel op 2-0 en moest SCV risico’s nemen waarvan de thuisclub profiteerde door in de counter toe te slaan.

De thuisclub kreeg de eerste kans na vijf minuten toen Tom Boezerooy goed voorzette maar Marc Oldewaris miste. In de 10e minuut kreeg SCV haar eerste mogelijkheid toen Stefan Jan Sijtsma goed terug legde op Wytze Veenstra die de bal echter maar half raakte waardoor deze kans verloren ging. Na een kwartier kwam de thuisclub aan de leiding toen de snelle Tom Boezerooy te snel af was en slim ging liggen. Scheidsrechter Sam Tyler uit Assen zag er een penalty in die door Noel Kailola werd benut:1-0

SCV was in de 20e minuut dicht bij de gelijkmaker toen Stefan Jan Sijtsma na een corner van Roland Procee goed inkopte maar Jeroen Boekema wist op de lijn redding te brengen. Na een nieuwe corner schoot Nivard Vrieling recht in handen van doelman Rick Snip. Marum kreeg nog een mogelijkheid via Tom Boezerooy maar zijn schot ging naast. In de 25e minuut ontstond er tumult na een overtreding van Robert Lodewijks op Jasper Siepelinga. Nadat er al gefloten was trapte Siepelinga duidelijk na.

Scheidsrechter Tyler zag het maar bestrafte dit met geel in plaats van rood, een zeer dubieuze beslissing in het nadeel van SCV. Na een half uur kreeg SCV weer een goede mogelijkheid toen Robert Lodewijks uit een vrije trap van Ronald Procee kon inschieten. Wederom was de keeper al geslagen maar wederom was het Jeroen Boekema die de bal van de lijn haalde. In de tweede helft was het Sybrand de Graaf die na een fraaie solo alleen voor de Marum-keeper opdook maar deze wist met de voet redding te brengen.

In de 55e minuut kwam de thuisclub op 2-0 toen Tom Boezerooy een voorzet van Jasper Siepelinga wist af te ronden. In de 65e minuut werd het 3-0 toen opnieuw Tom Boezerooy raak schoot uit een voorzet van Marc Oldewaris. Hij deed dit echter in buitenspelpositie maar scheidsrechter Tyler floot negeerde het vlagsignaal van grensrechter Gosse Jilderda.

In de 70e minuut wist SCV de eer te redden toen Sybrand de Graaf een houdbaar schot losliet waarbij doelman Rick Snip blunderde:3-1 De gasten gingen hierna achter een op een spelen door voorstopper Robert Lodewijks als extra spits mee naar voren te sturen. De defensie van SCV gaf daarbij echter zoveel ruimte weg dat het een wonder was dat Marum niet vaker scoorde want het liet een viertal kansen onbenut.

In de 80e minuut bepaalde Jasper Siepelinga de eindstand op 4-1 door te profiteren van een misverstand tussen Klaas van der Veen en doelman Coenraad van der Mark. Het offensief van SCV leverde slechts een goede kans op maar Robert Lodewijks schoot van dicht bij de voorzet van Ygram Vrieling naast. Wederom een nederlaag van SCV dus, de derde op rij. Het wordt zo langzamerhand tijd om weer eens drie punten te pakken wil het niet in de problemen komen. Zaterdag gaat SCV op bezoek bij Stiens dat koploper BCV keurig op 0-0 wist te houden.