14.6 °C

Wêz Handich/DOW 1 toont wederom veerkracht

ma 18 maart 2019, 9.42 uur

ROTTEVALLE - Zondag stond voor Wêz Handich/DOW de uitwedstrijd tegen KV Apeldoorn op het programma. Nadat de blauwhemden de voorgaande twee wedstrijden van directe concurrenten KV Apollo en ZKC’19 hadden weten te winnen, kon het achttal van trainer Ljibbe Kuipers vrijuit spelen. Handhaving in de Eerste Klasse was daarmee namelijk veiliggesteld. Voor de tegenstander gold dit nog niet. Wêz Handich/DOW wist dus dat het een gebrand KV Apeldoorn zou treffen.

De blauwhemden begonnen goed aan de wedstrijd. Binnen de minuut stond het namelijk al 0-1. KV Apeldoorn raakte echter niet van slag en al snel stond het weer gelijk: 1-1. Vervolgens wisten Wêz Handich/DOW uit te lopen naar een 1-3 voorsprong, maar wederom knokte de tegenstander zich terug en stond het drie minuten later alweer gelijk: 3-3. Het scoreverloop in het restant van de eerste helft was vergelijkbaar met een jojo. Het ging op en neer. Van 3-5 naar 5-5, van 5-7 naar 7-7 tot een uiteindelijke ruststand van 10-11. De combinatie uit Rottefalle en Eastermar ging dus met een minimale voorsprong de rust in.

Ondanks de minimale voorsprong speelden de blauwhemden goed en begonnen de spelers vol vertrouwen aan de tweede helft. KV Apeldoorn was echter niet van plan mee te werken aan een derde zege op rij voor Wêz Handich/DOW en schoot de tweede helft uit de startblokken. Binnen enkele seconden stond het namelijk alweer 11-11. Dit keer wist Apeldoorn wel door te drukken en met nog zo’n acht minuten te spelen stond het 19-14 voor de thuisploeg.

De wedstrijd leek dus gespeeld, maar Trainer Ljibbe Kuipers had nog een troef achter de hand. Wisselspeler Pieter Hoekstra werd het veld ingestuurd en bleek van grote waarde te zijn voor Wêz Handich/DOW. Hoekstra schoot twee van zijn drie schoten raak en dit bleek koren op de molen te zijn voor de rest van het team. Met hernieuwde energie werd er één minuut voor tijd een stand van 20-20 gerealiseerd. Dit was op zich al een knappe comeback, maar de koek was nog niet op. Na goed verdedigend werk van het verdedigingsvak kregen de blauwhemden 40 seconden voor tijd nog één aanval. Nadat de laatste aanval zorgvuldig was opgezet, kon de bal nog een laatste keer omhoog gegooid worden. En met succes: 20-21.

Wêz Handich/DOW stelde daarmee de derde zege op rij zeker. Waar de doelstelling voor het zaalseizoen in eerste instantie handhaving was, hebben de blauwhemden met nog twee wedstrijden te gaan zelfs nog zicht op de derde plaats. Nog alle reden dus om ook de laatste twee wedstrijden vol voor de overwinning te gaan.