4.1 °C

Sterk DTL pakt punt bij Harich

ma 4 maart 2019, 11.50 uur

HANTUM - Zaterdag speelde DTL de uitwedstrijd tegen Harich. Een bekende tegenstander die nog volop meestrijd om promotie naar de 1ste klas. DTL moet nog alle zeilen bijzetten om het vege lijf te redden in de 2e klas. Voor beide teams was winst dus van zeer groot belang.

Het team van coach Wybe Kuipers startte vol goede moed aan de wedstrijd en pakte brutaal de voorsprong. Harich, dat tot nu toe dit seizoen alle thuiswedstrijden had gewonnen, wist echter de opgelopen schade al snel te herstellen en pakten een 4-2 voorsprong.

DTL ging niet mee in het felle fanatieke spel van Harich en wist na enkele prima uitgespeelde aanvallen de stand weer gelijk te trekken. Even kwam er zand in de motor van DTL en hier wist Harich optimaal gebruik van te maken. Ze scoorden 4 goals op een rij maar als zo vaak bleef DTL rustig aanvallen en net voor rust wist het de marge weer terug te brengen tot 2 goals. Hierdoor zochten beide teams met een 8-6 ruststand de kleedkamers op.

Nu was het zaak een prima eerste helft een goed vervolg te geven. DTL kon prima onder de druk van Harich uitkomen en met enkele zeer belangrijke aanwijzingen van coach Kuipers op zak trokken beide teams weer ten strijde. Deze hadden gelijk effect want DTL had maar 2 aanvallen nodig om de stand weer gelijk te trekken. Hiermee was de wedstrijd volledig ontbrand en voltrok zich een zeer interessant gevecht. Waar Harich steeds het voortouw nam door vooral via de dames tot scoren te komen was het DTL die keer op keer terugkwam in de wedstrijd.

Bij een stand van 12-12 leek Harich even een beslissend gaatje te slaan door 3 goals op rij te scoren. DTL bleef er echter in geloven en door veel strijdlust en passie wisten de gasten terug te knokken tot 16-15. Met een treffer van Harich een paar minuten voor het einde leek de winst binnen maar andermaal wist DTL de aansluitingstreffer te scoren. In de absolute slotseconden van de wedstrijd kreeg DTL vervolgens nog één aanval om de gelijkmaker te maken. Na een zeer slimme actie werd een speler van DTL onrechtmatig onderuit gehaald wat leidde tot een strafworp. Deze werd zeer koelbloedig afgerond en na deze 17-17 vloot de prima leidende scheidsrechter Meindertsma voor de laatste keer.

Een dik en dik verdiend punt voor een knokkend DTL. Een sterke teamprestatie waar DTL loon naar werken kreeg. De achterstand op de veilige 6e plaats bedraagt nog maar 3 punten en handhaving is nog steeds mogelijk. Of DTL de goede lijn kan doorzetten zullen we a.s. zaterdag 9 maart zien als DTL thuis Noordenveld ontvangt. Aanvang is om 19.40 uur in Holwerd.