Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

DTS lijdt puntverlies tegen Spannum

zo 3 februari 2019, 10.10 uur

SURHUIZUM - Op de eerste zaterdag van februari stonden DTS en Spannum tegenover elkaar in de Surventohal in Surhuisterveen. DTS begon de wedstrijd als koploper en Spannum stond op de tweede plaats met twee punten achterstand op de Broekenhuisformatie. Er stonden dus belangrijke punten op het spel.

Spannum maakte het eerste verschil door een 2-0 voorsprong te nemen. DTS vond gedurende de eerste helft wel regelmatig de aansluiting, maar Spannum wist steeds een kleine voorsprong te behouden. DTS liep op scorend vlak achter de feiten aan, waardoor na de eerste helft een 5-8 ruststand op het scorebord stond. Het was duidelijk dat DTS in de tweede helft een tandje bij zou moeten zetten om terug te komen in de wedstrijd. Met nog dertig minuten te spelen was alles nog mogelijk. Echter, ook in de tweede helft wist Spannum DTS op gepaste afstand te houden. Tot aan de 9-11 kon DTS bij blijven, waarna Spannum in korte tijd met een aantal doelpunten op rij uitliep naar 9-15. DTS was niet meer bij machte om iets aan deze achterstand te doen met een zure 11-17 nederlaag tot gevolg.

DTS en Spannum staan na deze wedstrijd in punten gelijk bovenaan in de poule, waarbij het onderling resultaat in het voordeel is van DTS. De kampioenskansen liggen nog volledig open aangezien DTS, Spannum én DWA/Argo nog kansen hebben om aan het eind van dit seizoen de eerste plek in te nemen. DTS heeft alles nog in eigen hand en de komende wedstrijden zullen dan ook belangrijk worden. Dit begint voor DTS volgende week zaterdag tegen WIK ’34. Deze wedstrijd zal om 20:20 in Damwoude gespeeld worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette


regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval