5 °C

KV Drachten wint van KV Hoogkerk

zo 20 januari 2019, 11.00 uur

DRACHTEN - KV Drachten speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen KV Hoogkerk en moest laten zien dat de opgaande lijn weer was gevonden. Dat deed Drachten met verve en won afgetekend met 18-36.

Scheidsrechter Hut Lodewijk Hut uit Roden heeft een gemakkelijke avond gehad omdat het verschil tussen beide teams steeds heel groot was en er dus geen enkele aanleiding bestond om zijn beslissingen aan te vechten. Het waren vooral de Drachtster dames die deze avond het verschil maakten. Bij de rust had Drachten het verschil al gemaakt met een 7-18 voorsprong.

Na de rust ging Drachten onverdroten door en vergrootte systematisch de voorsprong naar een dik verdiende 18-36 eindstand. Hoogkerk was de hele wedstrijd kansloos geweest. Opvallend was dat de dames maar liefst 24 van de 36 doelpunten voor hun rekening namen waarbij Jennie Terpstra er als topscoorster van de avond er 10 voor haar rekening nam. In algemene zin lijkt het erop dat Drachten de opgaande lijn weer te pakken heeft en dat de brede selectie hierbij ook helpt. Door de blessures van een aantal spelers hebben anderen zoals bijvoorbeeld Milan Mulder, Doenja Payer en Lyssa v.d. Ende, hun kansen gegrepen en laten zien dat ze goed mee kunnen op dit niveau. Als dan ook een speler als Jelmer Faber weer de goede vorm te pakken heeft, loopt alles weer zoals coach Michel Daling dat graag ziet.

Omdat koploper Ritola ook redelijk kansloos verloor bij KV de Wâlden wordt de competitie toch nog weer heel spannend omdat alle teams dicht bij elkaar staan. Volgende week speelt Drachten een hele belangrijke wedstrijd tegen De Wâlden. Ze kan in deze wedstrijd laten zien of de opgaande lijn inderdaad weer is gevonden.