Account
Logo
Zoeken
20.8 °C
Dure springschans in stilte afgebroken
Foto: Klaas Rozema | De restanten van de schans liggen klaar om afgevoerd te worden

Dure springschans in stilte afgebroken

do 18 oktober 2018, 12.14 uur

SUWALD - Vijf jaar lang stond de nauwelijks gebruikte springschans daar tussen Burgum en Suwâld. In stilte zijn de twee fierljepschansen aan de Monnikenweg nu afgebroken. Naast de verwijdering van de schansen is tevens het waterbassin dichtgegooid.

De schans en het sportveld werden vijf jaar geleden gerealiseerd. Kosten: 130.000 euro. De aanleiding voor de aanleg was het destijds nieuwe evenement Fryske Olympiade. De organisatie hiervan kostte ook nog eens 120.000 euro. De drie Friese sporten (kaatsen, skûtsjesilen en fierljeppen) werden bij deze Olympiade bij elkaar gebracht.

Aanvankelijk was het plan om de Fryske Olympiade vaker te organiseren maar de allereerste keer was meteen een flop. De organisatie verwachtte 5000 toeschouwers maar uiteindelijk kwam er nauwelijks publiek op af. De mensen die het evenement bijwoonden, waren vooral de sporters en teamleden zelf.

Het sportterrein is na de aanleg door de gemeente Tytsjerksteradiel onderhouden en het terrein wordt zo nu en dan gebruikt door sporters. Het terrein blijft in de toekomst beschikbaar voor evenementen en sportverenigingen, zo laat de gemeente weten. De schans wordt verhuisd naar het Fierljepmuseum van Scherjon in Noardburgum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
18.5%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
0%
Iets anders....  
81.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity