10.9 °C

DTS begint nieuwe jaar met overwinning

zo 7 januari 2018, 16.04 uur

SURHUIZUM - Voor de eerste wedstrijd van 2018 reisde de Broekenhuisformatie af naar de Greidhoeke in Easterein, om daar aan te treden tegen Spannum. Op het moment van spelen stond Spannum twee punten achter op DTS. Op papier en uit eerdere ervaringen blijkt Spannum een ploeg die over alle schijven kan scoren, dus was het zaak scherp aan de wedstrijd te beginnen. Aangezien Spannum met dezelfde instelling het veld in ging, gingen de scores in de eerste minuten gelijk op.

Nadat het scorebord 5-7 had aangegeven, scoorde DTS 5 keer op rij en kwam daardoor op een comfortabele voorsprong. De Broekenhuisformatie hield de ruime voorsprong in stand tot de rust en ging met 10-16 naar de kleedkamers. DTS kreeg het in de tweede helft aanvallend wat lastiger, maar bleef wel scoren op de belangrijke momenten. Hierdoor bleef het voordeel op het scorebord intact en lukte het Spannum niet om in te lopen. In de laatste fase van de wedstrijd verlieten Fenna Bouma en Enne Jan Spoelstra het veld voor Janine Vonk en Marc Geertsma. Aan beide kanten werd nog gescoord, maar met een eindstand van 19-24 gingen de punten terecht mee naar Surhuizum.

Volgende week speelt DTS in Akkrum tegen SIM. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.