7 °C

V.V. Anjum verliest nipt van S.C. Leovardia

zo 22 oktober 2017, 14.26 uur

EANJUM - V.V. Anjum kreeg met S.C. Leovardia de kampioen 4e klasse B van vorig seizoen op bezoek. Anjum stond met rust 0-2 achter, maar deed zichzelf uiteindelijk in de tweede helft tekort en verloor de wedstrijd met 2-3.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd door Lolke Dijkstra uitstekend tot corner verwerkt. Tien minuten later moest de keeper van Anjum toch vissen nadat Patrick Zondervan een prachtige steekbal binnen wist te schieten, 0-1. Even later kreeg Stephan Overkempe een opgelegde kans voor de 1-1 maar moet zijn meerdere erkennen in keeper Mohite Tibben. Een schot van Jordi Minnema ging net over de goal en Stephan Overkempe moest andermaal zijn meerdere erkennen, al was het ditmaal de paal die in de weg stond. Leovardia sprong wel zorgvuldig om met de geboden kansen, want na geschutter in de verdediging van Anjum was het Vic Rozendaal die hier optimaal van profiteerde, 0-2.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Anjum kwam als herboren uit de kleedbox en stapelde kans op kans op kans maar verzuimde om te scoren en zoals een aloude voetbalwet dan zegt, “als je zelf niet scoort dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant”, en dat gebeurde ook deze zaterdag. Ahmin Ait Bihi wist de bal prachtig in de kruising buiten het bereik van Lolke Dijkstra te krullen, 0-3. Zoals altijd liet Anjum zich ook hierdoor geen moment uit het veld slaan en ging stug door op zoek naar goals. Tien minuten voor tijd werd Jan Tijtsma gehaakt in het strafschopgebied, en waar scheidsrechter Van de Leur al tweemaal eerder voor een strafschop had moeten fluiten deed hij dat nu wel. Jan Tijtsma benutte zelf de strafschop, 1-3. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd bracht Stephan Overkempe de stand nog op 2-3 nadat hij de bal uit een vrije trap achter keeper Tibben wist te werken. In het restant van de blessuretijd wist Anjum nog een aantal maal gevaarlijk te worden maar scoorde niet meer.

Door het verlies tegen Leovardia bezet Anjum nu de negende positie op de ranglijst. Zaterdag 28 oktober speelt Anjum in en tegen Zwaagwesteinde. Aanvang 14:30u

Scoreverloop:
11’ 0-1: Patrick Zondervan
33’ 0-2: Vic Rozendaal
75’ 0-3: Amin Ait Bihi
81’ 1-3: Jan Tijtsma
90’ 2-3: Stephan Overkempe

Kaarten:
42’ Pope Bauke Holwerda (VVA) geel
45’ Imro Schouwenaar (LEO), geel
58’ Amin Ait Bihi (LEO), geel
63’ Vic Rozendaal (LEO), geel

Scheidsrechter: Dhr. R. van de Leur