4.4 °C

DTS verliest van NQL

ma 16 oktober 2017, 9.34 uur

SURHUIZUM - Gezien de ranglijst was het zaak voor DTS om de uitwedstrijd tegen NQL winnend af te sluiten. Zo kon er aangehaakt worden bij de bovenste ploegen en afstand worden genomen van de gevaarlijke onderste plaatsen. DTS begon dan ook goed en kwam meteen op een 0-2 voorsprong. Deze sterke start kon DTS echter niet een vervolg geven. Doordat NQL met scherp schoot en DTS onnodige fouten maakte, wist NQL op een 8-4 voorsprong te komen. DTS herstelde zich voor rust nog enigszins en met 9-7 werd de kleedkamer opgezocht. Een ruststand met nog volop mogelijkheden, want aan kansen geen gebrek bij DTS de eerste helft.

In de rust werd het één en ander tactisch aangepast met het doel om de vooral de heren van NQL uit te schakelen. Dit pakte na rust meteen goed uit en DTS wist zich terug in de wedstrijd te vechten. Halverwege de tweede helft zat DTS in een flow die ervoor zorgde dat er weer een voorsprong op het bord stond. DTS vergat in deze fase echter door te drukken en zo definitief afstand te nemen van NQL. In het laatste kwartier maakte DTS nog maar 1 doelpunt, waardoor NQL de wedstrijd naar zich toe kon trokken. De wedstrijd eindigde dan ook in een (ietwat geflatteerde) 20-16 nederlaag. Voor DTS was het eigenlijk weer een typerende wedstrijd, waarbij terugkerende patronen zich herhaalden. DTS mist nog te veel kansen en in de tweede helft wordt er vaak niet doorgepakt om een gaatje te slaan.

Komende woensdag speelt DTS om 20:00 de inhaalwedstrijd tegen Stadskanaal. De wedstrijd zal worden gespeeld op het kunstgras van Sportpark De Bosk in Harkema in verband met de slechte staat van het veld in Surhuizum. DTS zal deze wedstrijd moeten winnen om uit de buurt te blijven van de onderste posities.