4.3 °C

KV Drachten trekt positieve lijn door en wint

zo 1 oktober 2017, 18.20 uur

DRACHTEN - KV Drachten speelde zaterdag op een kletsnat veld uit tegen EKVA (Almere) en won dik verdiend met 21-31. In de eerste helft, die in het begin meer weg had van waterpolo dan van korfbal, maakte KV Drachten met zeer goed en gevarieerd spel, direct het verschil. Gemakkelijk speelde het naar een 10-20 ruststand. EKVA had nauwelijks iets in te brengen en de wedstrijd leek wel gespeeld.

Nadat de 2e helft was ingefloten door de goed leidende scheidsrechter Zandbergen uit de Zaanstreek, ontwikkelde zich een andere wedstrijd. Na de rust nam Drachten het te gemakkelijk op en, zoals altijd, ruikt de tegenstander kansen en komt weer in de wedstrijd. EKVA scoorde plotseling veel.

Op de stand 20-24 was Drachten echter weer klaarwakker en gaf direct gas. Drachten scoorde zes doelpunten op rij en daarmee was, op de stand 20-30, de wedstrijd klaar. In de tweede helft experimenteerde Drachten veel met haar verdedigende concept en liet de ploeg zien daarmee steeds beter overweg te kunnen. Conclusie: Drachten groeit in haar spel. Volgende week wacht thuis hekkensluiter De Parabool uit Groningen. Tussendoor speelt Drachten a.s. woensdag nog haar 2e bekerronde uit tegen Quick’21 uit Oudega.