Account
Logo
Zoeken
4.9 °C
Foto: Willy Wilpstra

Finale Clubcompetitie in Ureterp

ma 11 september 2017, 14.08 uur

URETERP - Met een prachtig en goed georganiseerde Finale Clubcompetitie heeft de Wielerstichting Ureterp zich wederom op de kaart gezet. De stichting die elk jaar een criterium en toertocht organiseerd, probeert daarnaast ook 2 jaarlijks een groot evenement neer te zetten.

Tijdens het Finale weekend werd er gestreden door 24 heren ploegen en 15 dames ploegen. Zij reden op zaterdag een Omloop van 15 kilometer. Op zondag werd er een Ploegentijdrit van 12 kilometer gereden en werd het weeken afgesloten met een Criterium van 4 kilometer. Aan het eind van het weekend werd de balans opgemaakt van zowel dit weekend als de hele clubcompetitie.

Bij de dames werd de Kannibaal met daarbij de in Leeuwarden woonachtige Janieke Kalsbeek 2e bij de ploegentijdrit. Zij werden uiteindelijk ook 2e in de eindstand van de Clubcompetitie. De ploeg van de Ureterpse Wendy Oosterwoud, NWVG, wist met de overwinning van Loes Adegeest op zaterdag wel hoge ogen te gooien, maar in de ploegentijdrit en het criterium kwamen zij net te kort. Het criterium op zaterdag werd gewonnen door Annet Pit, de dame ging al vroeg op avontuur, kreeg later ondersteuning van Eva Bijwaard maar wist in de laatste ronde solo over de Finish te komen.

De omloop bij de heren werd op zaterdag gewonnen door Paralympisch Kampioen Daniel Abraham Gabru. Bij de heren ging de eindoverwinning van de clubcompetitie naar de Jonge Renner van Ploegleider Sjoerd Koster, Drachtster Martijn Dijkstra maakt deel uit van deze ploeg en mocht samen met de rest van zijn ploeg de bloemen en de bokaal in ontvangst nemen. Zij wonnen ook de Ploegentijdrit. Het Criterium bij de heren werd bepaald door een sterke kopgroep die halverwege koers onstond Jelmer Asjes won de eindsprint.

Bjorn Bakker uit Wijnjewoude had vooral pech, na een sterk gereden omloop kreeg hij 300 meter voor de finish een klapband, meesprinten in eigen “achtertuin” zat er voor hem niet in. Het bestuur kijkt terug op een prachtig evenement, wat mede dankzij alle sponsoren en vrijwilligers weer succesvol georganiseerd kon worden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân