Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Harkema-Opeinde verliest ongeslagen status

zo 7 mei 2017, 21.27 uur

HARKEMA - Het is een vreemde kwaal waaraan veel kampioensploegen lijden; zodra de titel is behaald, is het heilige vuur er niet meer. Ook Harkema-Opeinde kreeg hier dit weekeinde mee te maken. Niet dat er met de pet naar werd gegooid, maar de scherpte zoals die er meestal wel is, was er zaterdagmiddag niet. Velocitas wilde wel tot het uiterste gaan en zegevierde op sportpark De Bosk met 1-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Wagenaar ontspon zich aanvankelijk een gezapige vertoning. Er werden over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld, maar grote kansen vielen er niet te noteren. De 0-1 in de achttiende minuut kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Jos Bartelds beproefde zijn geluk vanaf een meter of dertig. Zijn snel dalende schot belandde prachtig in de winkelhaak. De gastheren waren wakker en schepten zich tot de rust vier aardige mogelijkheden.

Vlak na de openingstreffer tikte Velocitas-goalie Stuut een knal van Alex van der Tuin uit de korte hoek. Kort hierna schoot Hille Postma in kansrijke positie over, na een afgeslagen voorzet van Ronald van der Wal. In de 32ste minuut ranselde keeper Stuut een vrije trap van Fokko Spinder op perfecte wijze onder de lat vandaan en op slag van rust kreeg de van een blessure teruggekeerde Chris Hoeksma geen kracht achter een kopbal op de vijfmeterlijn.

Er was uiteraard nog niets verloren voor de groengelen, maar in de elfde minuut na rust kwam de situatie er wel heel belabberd uit te zien. Goalie André de Graaf zag bij een terugspeelbal Velocitaan Roy Holstein over het hoofd en knalde keihard op het lichaam van de Groninger aanvaller. Langzaam stuiterde het leder over de doellijn: 0-2. In de 59ste minuut deed Harkema-Opeinde wat terug. Met een prima crosspass speelde Alex van der Tuin Wilbert Huitema aan. Die stuurde Fokko Spinder het vijandelijke strafschopgebied in.

Spinder produceerde een harde voorzet in de richting van Hille Postma, die klaar stond de bal in het lege doel te schuiven. Zover kwam het niet. Een Velocitas -verdediger probeerde het onheil te vermijden, maar deponeerde de bal met een sliding over de eigen doellijn. De Heide ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar de overtuiging ontbrak. Het dichtst bij de 2-2 was Hille Postma, die na een prima steekpass van Ronald van der Wal de vuisten van keeper Stuut raakte. Het elftal van Velocitas bleef vrij eenvoudig overeind. De selectie die – inclusief technische staf – in zijn volledigheid verkast naar stadgenoot Blauw Geel'15 om daar een zaterdagafdeling op te richten, bezorgde de meegereisde aanhang zo een waardig afscheid.

De ongeslagen status ging zo verloren voor Harkema-Opeinde. Jammer, maar doelstelling 1 – het kampioenschap – heeft er niet onder te lijden. Komende week is de slotwedstrijd tegen GSVV. Dan zal De Heide toch nog even aan de bak moeten om te laten zien dat de vijfde klasse B een terechte kampioen heeft gekregen in Harkema-Opeinde.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Veel gezelligheid tijdens zonnig Kingcity in Drachten

Veel gezelligheid tijdens zonnig Kingcity in Drachten


regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette


regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval