4,1 °C

Kavel aan 'kop' van MLK Boulevard verkocht

vr 25 november 2016 15.02 uur

DRACHTEN - Babyplanet heeft een braakliggend bouwkavel aan de Martin Luther King Boulevard in Drachten gekocht van de gemeente Smallingerland. Bij de ontwikkeling van de boulevard in de jaren '90 was speciaal ruimte gemaakt voor een 'losse' ontwikkeling op de kop van het gebouw, in de oksel langs 't Zuid. Tot op heden was er nooit een bestemming voor gekomen.

De gemeente Smallingerland laat weten dat Babyplanet de kavel nu gekocht heeft en nieuwbouw gaat plegen. Ondertussen heeft de winkel de oude locatie aan de Zwaai verlaten. Daar wordt plaats gemaakt voor een nieuwe Aldi supermarkt. Babyplanet is tijdelijk gehuisvest aan de MLK Boulevard. De initiatiefnemers willen snel starten met de bouw zodat de nieuwe winkel in oktober 2017 open kan.

Het gebouw krijgt twee lagen met een winkeloppervlak van 3000 vierkante meter. De kantoren van de onderneming krijgen op de tweede laag een plek. De distributie voor de webwinkel vindt in de toekomst ook vanuit de nieuwe locatie plaats. De inrichting van het terrein om het nieuwe gebouw heen, is bedoeld voor een ruime parkeergelegenheid met veel groen. De initiatiefnemers starten nu het traject met de gemeente om de omgevingsvergunning rond te krijgen.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie