Account
Logo
Zoeken
13.1 °C

Wietkweker verlaat fluitend de rechtszaal

vr 25 november 2016, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een 52-jarige Drachtster gaf vrijdag tegenover de politierechter volmondig toe dat hij een wietplantage met 288 planten had gerund in een leegstaand winkelpand aan het Moleneind in zijn woonplaats. Dat kwam aan het licht doordat het waterbedrijf een lekkage op moest sporen. De stroom voor de kwekerij was illegaal afgetapt.

Voor de 32 appartementen boven de winkel had dat volgens de verdachte geen extra gevaar opgeleverd. 'Ik had een sprinklerinstallatie opgehangen', zei de man. Bovendien had hij de hennep zuurstofarm gekweekt. 'Geen zuurstof, geen brand', aldus de Drachtster. Hij zei dat hij 'uit armoede' zich in de hennepteelt had begeven.

Hij was in februari 2015 failliet verklaard. Op de eis van de officier van justitie -een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand- reageerde de Drachtster opvallend. 'Ik heb liever een maand gevangenisstraf', zei de man. Toch kon hij zich ook wel vinden in de straf die rechter Marc Brinksma voor hem in petto had.

Brinksma veroordeelde de wietkweker tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Daar was de Drachtster het kennelijk wel mee eens. Hij verliet fluitend de rechtszaal. De spullen van de wietplantage had hij nog, daar had hij geen afstand van gedaan. De apparatuur werd verbeurd verklaard.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts





regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
38.8%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
30.4%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.9%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
22%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!