3,2 °C

Gjerryt Hoekstra (boswachter Staatsbosbeheer), Sietse Miedema en Anny Snijder (Plaatselijk Belang Twijzel), burgemeester Gerben Gerbrandy (voorzitter stichting Simke Kloosterman) en wethouder recreatie en toerisme Klaas Antuma Foto: Binne-Louw Katsma

Wandelpad vernoemd naar Simke Kloosterman

wo 26 oktober 2016 19.15 uur

TWIJZEL - Schrijfster en dichter Simke Kloosterman heeft sinds woensdag een eigen wandelpad. Het nieuwe pad in de Twizelermieden ligt in het verlengde van het laarzenpad langs de Bootsma Poel. ‘Op termijn zal zowel het pad langs de poel en het Simkepaad opgenomen worden in het wandelnetwerk van Noordoost Fryslân’, aldus wethouder Klaas Antuma.

De Simke Kloostermanstichting is initiatiefnemer voor het Simkepaad. Plaatselijk Belang Twijzel, Staatsbosbeheer en de gemeente Achtkarspelen hebben gezorgd voor de realisatie. De toegang tot het Simkepaad ligt naast het bedrijf Pilat & Pilat in Twijzel en verbindt de Tsjerkebuorren met de Sansleat. Het pad biedt de mogelijkheid voor een wandeling rond het dorp in circa 45 minuten en ontsluit een gedeelte van de Twizelermieden.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado

Advertentie

woensdag 1 december

Inbraken in Drachten en Ureterp