Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

Bouwmarktbaas geeft billenkoek aan stagiaires

ma 26 september 2016, 15.25 uur

GRONINGEN - Het openbaar ministerie vindt dat een 53-jarige eigenaar van een bouwmarkt in Surhuisterveen voor ontucht met stagiaires een celstraf van twaalf maanden (hiervan acht maanden voorwaardelijk) opgelegd moet krijgen. De zaak werd maandag behandeld bij de meervoudige kamer op de rechtbank in Groningen.

De man, die in Kropswolde woont, zou in de eerste helft van vorig jaar twee stagiaires van 17 jaar op de billen hebben getikt, hun billen hebben gemasseerd. Eén van de slachtoffers kreeg een vinger in zijn achterste geprikt. Dit laatste is volgens de officier een ernstige vorm van ontucht. Een werkstraf is dan niet meer mogelijk, meent de aanklaagster.

De man maakte misbruik van zijn machtspositie, zei de officier tegen de rechtbank. De jongens durfden eerst niet hun mond open te doen, ze waren bang om hun stageplaatsen kwijt te raken. Uiteindelijk deed een van hen het verhaal tegen een goede vriend. Die stapte op zijn beurt naar de politie. Het andere slachtoffer stapte naar zijn ouders.

Personeelsleden zeiden tegen de agenten dat de baas zich op de werkvloer erg amicaal gedroeg. Ze hadden wel eens gezien dat de baas een stagiair tegen de billen sloeg, wanneer die een fout had gemaakt. Daarbij telde de man de tikken. Ook maakte de man vaak seksueel getinte opmerkingen. De ondernemer erkende dat hij vrijpostig met de jongens om ging 'zoals in een voetbalelftal'.

Hij had geen grenzen willen overschrijden, zei hij. Hij was geschrokken van deze beschuldigingen en daarom uit zichzelf met een behandeling begonnen. De man gaf toe dat hij wel eens in billen had geknepen of tegenaan getikt, maar ontkende de penetratie met de vinger met klem.
Naast de celstraf vindt de officier dat één van de slachtoffers 1500 euro aan smartengeld moet krijgen.

De rechtbank doet 10 oktober uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
15.4%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk