20 °C

Gelijkspel voor TFS

ma 26 september 2016, 13.36 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Op de warme zondagmiddag stond er voor TFS een belangrijke wedstrijd op het programma. DES uit Norg kwam op bezoek. Er moest gewonnen worden om de eerste punten in deze competitie te pakken.

DES kwam goed uit de startblokken en nam al snel een 1-3 voorsprong. Met opnieuw een gewijzigd team wist TFS de stand weer gelijk te trekken en ook de voorsprong over te nemen, onder andere door doelpunten van Marcel van der Meulen en Willem Visser. Het eerste aanvalsvak kreeg genoeg kansen maar deze gingen niet door de korf. Het verdedigingsvak had alles goed in de hand waardoor er ruim de tijd werd gegeven om doelpunten te maken. Uiteindelijk werd er gerust met een 7-5 voorsprong voor de Kompenijsters.

Na rust werd het gat vergroot naar vier verschil: 9-5. Vanaf hier wist DES de leiding weer over te nemen. Bij een stand van 11-10 wist DES weer gelijk te maken en net voor tijd de 11-12 voorsprong te nemen. Alle kleine overtredingen gingen vandaag op de stip. Zo ook de gelijkmaker voor TFS. Na de 12-12 opnieuw via een stip de 12-13 voor DES. Met nog drie minuten te spelen miste TFS een strafworp en daarop dus de kans op de gelijkmaker. Dit werd goed opgepakt en via Marcel van der Meulen werd het alsnog 13-13.