7,9 °C
© Jochem Wiersma

Hulpdiensten oefenen in akwadukt Burgum

di 20 september 2016 21.45 uur

BURGUM - Dinsdagavond vond er een rampenoefening plaats voor de hulpverleningsdiensten in het nieuwe Hendrik Bulthuis akwadukt van de Centrale As in Burgum.

In het akwadukt was een ongeval ontstaan nadat een elektrische auto van de provincie Fryslân een tractor met giertank had ingehaald. Net voor het akwadukt begon de auto te slingeren en verloor de bestuurder de controle over de auto. De bestuurder van de tracktor probeerde de auto nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De bestuurder van de auto overleefde het ongeval niet.

Een andere auto klapte vervolgens achterop de giertank en de bestuurster raakte hierbij zwaargewond. Door de aanrijding was de afsluiter van de giertank lek geraakt en lekte er bestrijdingsmiddel uit de tank.

Verderop ontstond er ook nog een kop-staart botsing waarbij een persoon bekneld raakte. De brandweer van Burgum kwam met twee voertuigen ter plaatse. Er werden drie ambulances ingezet en ook de politie kwam ter plaatse.

Vanwege de lekkage van het bestrijdingsmiddel moesten de hulpdiensten voorzichtig te werk gaan en moesten de medewerkers van de ambulance wachten tot de brandweer de zaak had veilig gesteld alvorens ze hulp aan de slachtoffers konden bieden.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

7,9 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.