19,1 °C
Foto: Noordernieuws |  De bestuurder vloog over de kop met zijn voertuig nadat een geparkeerde auto werd geraakt

Gewonde bij botsing met geparkeerde auto

vr 29 juli 2016 00.24 uur

SURHUISTERVEEN - Bij een ongeval op de Dellen in Surhuisterveen is donderdagnacht een 19-jarige man uit Harkema gewond geraakt. De bestuurder reed met relatief hoge snelheid in de richting van de Molenweg en na een flauwe bocht raakte het voertuig een stoeprand, net voor een aantal parkeerplaatsen langs de weg. De bestuurder verloor de macht over het stuur en kwam vervolgens in botsing met meerdere geparkeerde auto's. De auto vloog over de kop en via een stilstaande kwam het voertuig uiteindelijk op zijn zij tot stilstand. In totaal raakten door de botsing drie geparkeerde voertuigen beschadigd.

De hulpdiensten werden rond 23.55 uur gealarmeerd voor het ongeval. De brandweer van Surhuisterveen moest er aan te pas komen om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Ook de traumahelikopter (MMT) van het UMCG kwam ter plaatse om hulp te verlenen. Het personeel van het MMT en ambulance hebben het slachtoffer ter plaatse behandeld.

Het slachtoffer is vervolgens met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Uit een alcoholtest bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. In het ziekenhuis is een bloedproef van de man uit Harkema afgenomen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

dinsdag 21 september

Gewonde bij botsing op Hoofdweg