4,5 °C

Cel winkeldief die in Drachten werd gepakt

ma 18 juli 2016 15.11 uur

GRONINGEN - Een 27-jarige vrouw uit Amsterdam die op 11 februari in Drachten voor een reeks winkeldiefstallen werd opgepakt is veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De vrouw moet zich in de proeftijd laten behandelen. De straf is gelijk aan de eis die twee weken geleden door het openbaar ministerie werd voorgesteld.

Samen met drie andere vrouwen was de Amsterdamse in de periode van december tot februari op stap. De reis ging langs meerdere winkels in Amsterdam, Zwolle, Alkmaar en in Drachten waar de politie een einde maakte aan de rooftocht. Na een melding dat er rovende vrouwen in de Friese plaats actief waren startte de politie een zoektocht. Uiteindelijk werden drie vrouwen in twee auto's aangetroffen die vol waren geladen met gestolen goederen zoals huishoudelijk apparatuur, verzorgingsartikelen en parfums. Ook lagen er geprepareerde tassen in de wagens.

De vrouw zou in Drachten samen met de anderen parfum hebben gestolen. Omdat hiervan het bewijs ontbrak werd de vrouw op dit punt vrijgesproken. De Amsterdamse heeft inmiddels een lijvig strafblad opgebouwd. Wanneer de mededaders terecht staan is nog niet bekend.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie