18,5 °C
© WâldNet |  De daders drongen de verkeerde woning binnen en besloten daarna een VW Golf te vernielen

Schietpartij met alarmpistool in K'tille

ma 20 juni 2016 22.57 uur

KOOTSTERTILLE -

Bij de flatjes aan de Menno van Coehoornstrjitte in Kootstertille zijn maandagavond meerdere schoten met een alarmpistool gelost. De aanleiding hiervoor was een ruzie die een aantal weken geleden zou zijn ontstaan. Twee mannen waren een woning binnengedrongen door onder andere een ruit te vernielen. Hierbij werd mogelijk gebruik gemaakt van een alarmpistool.

De twee mannen hadden aanvankelijk niet door dat ze de verkeerde woning betraden. Nadat ze hier achter kwamen, besloten ze de VW Golf van de man waarmee ze ruzie zouden hebben, te vernielen. Met een Mercedes zijn ze meerdere malen tegen de geparkeerde auto aangereden. De eigenaar van de auto hoorde het lawaai en kwam naar buiten. Hij probeerde de bestuurder vervolgens uit zijn auto te trekken. De bijrijder heeft hierop - volgens de politie - met het alarmpistool geschoten.

Er raakte niemand gewond. Het duo sloeg op de vlucht in de Mercedes.

Leeuwarder opgepakt
De Mercedes werd later op de avond leeg aangetroffen op een parkeerplaats aan de Willem Lodewijkstrjitte. Deze was zwaarbeschadigd en het voertuig is door de politie in beslaggenomen. De verdachten waren niet meer aanwezig. Later op de avond wist de politie in Leeuwarden een 34-jarige Leeuwarder aan te houden voor deze zaak. Hij is aangehouden op verdenking van bedreiging, vernieling en mishandeling.

Onderzoek politie
Aan de Menno van Coehoornstrjitte werd maandagavond de omgeving gelijk door de politie afgezet om uitgebreid onderzoek te kunnen doen. Ook werden getuigen gehoord. In de loop van de avond werd duidelijk dat er gebruik was gemaakt van een alarmpistool in plaats van een echt wapen. De 34-jarige man uit Leeuwarden zit vast en het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

Argeloze Tilster overdonderd
Een man uit Kootstertille, die toevallig op hetzelfde moment ook in een Mercedes richting Leeuwarden reed, werd bij Hurdegaryp door de politie aan de kant gezet. Dit gebeurde met getrokken wapens. Hij werd uit zijn auto gehaald en op de grond neergelegd en geboeid. Na een onderzoek van een half uur werd bij de agenten duidelijk dat deze man niets met de zaak te maken had. Hij is vervolgens weer vrijgelaten.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

vandaag, 13.52 uur

Waterstanden zakken in de regio