23,7 °C
Foto: Nico Feenstra |  Transferium Drachten-Oost vervangt straks busstation Van Knobelsdorffplein als centraal busknooppunt van Drachten

Start transferium in Drachten

wo 18 mei 2016 18.18 uur

DRACHTEN -

Gedeputeerde Sietske Poepjes, directeur bij Rijkswaterstaat Els van Grol en wethouder Ron van der Leck gaven woensdag het startsein voor de projecten Transferium Drachten-Oost en herinrichting Ureterpvallaat. Beide projecten zijn onderdeel van de provinciale Investeringsagenda Drachten-Heerenveen.

Het nieuwe transferium wordt aangelegd aan de Zonnedauw, op het voormalig parkeerterrein van hotel Van der Valk. Transferium Drachten-Oost vervangt straks busstation Van Knobelsdorffplein als centraal busknooppunt van Drachten. Het transferium krijgt 8 halteperrons, fietsenstallingen, een chauffeursruimte, 3 abri's dichtbij de perrons, parkeerplaatsen en een informatieruimte voor de reizigers.

Het overstappunt is ontworpen vanuit de gedachte dat reizigers er prettig moeten kunnen verblijven; het krijgt een parkachtige uitstraling met veel groen. De herinrichting van het Ureterpvallaat heeft als doel een betere en snellere verkeersdoorstroming door de aanleg van twee turborotondes. De verkeersveiligheid verbetert doordat de wachtrijen op de op- en afritten van de Wâldwei verdwijnen. Ook voor fietsers wordt het veiliger. Zij hoeven de op- en afritten van de N31 niet meer over te steken. Het Ureterpvallaat wordt straks een uitnodigende entree van Drachten met het karakter van een laan.

Binnen de provinciale Investeringsagenda zijn dit de eerste projecten die in Drachten ten uitvoer komen. Provincie, gemeente en bedrijfsleven werken binnen de Investeringsagenda samen aan de bereikbaar en economische positie van Drachten.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

23,7 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.